Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2014

3η εβδομάδα δρασεων της καλοκαιρινής εκστρατείας Future Library στη βιβλιοθήκη Ραψάνης

  H   Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών   συνεχίζει τις καλοκαιρινές τις δραστηριότητες και αυτή την εβδομάδα με   το σύνθημα   " Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες! ", 3 η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library με κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητα.                Αυτή την εβδομάδα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μέρα των δυνατών –αδυνάτων , την μέρα του κρύου-ζεστού (δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη ),τη μέρα του όμορφου-άσχημου, αρχή-τέλος και μια μέρα με φως και σκοτάδι !Οι εκδηλώσεις είναι για όλα τα παιδιά δωρεάν. Πληροφορίες στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης 2495061259 και στις δικτυακές της σελίδες http://libraryrapsani.blogspots.gr email: rapsanilibrary @ yahoo . gr   facebook @ rapsanilibrary (βιβλιοθήκη Ραψάνης)   , twitter @ rapsanilibrary .    

Η μέρα των δυνατών και των αδύναμων.Μια μέρα με σούπερ ήρωες

Εικόνα
Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση.

Μικροί βιβλιοθηκονόμοι εν δράσει!

Εικόνα
τα κορίτσια βοηθάνε στην καταγραφή βιβλίων στο βιβλίο εισαγωγής της βιβλιοθήκης!

Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο!

Εικόνα
Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε στη γειτονιά ένα κόσμο αντιθέτων που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον.Μια βόλτα στο Ανήλιο της Ραψάνης.  

Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους.Κρύο-ζέστη,ήλιος-σελήνη κτλ.

Εικόνα
Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια φορά την εβδομάδα, θα σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται.

τα Τέμπη μέσα από τα κείμενα των λογοτεχνών.Θέατρο Τεμπών

Εικόνα

6o Φεστιβάλ αφήγησης Καλλιπεύκη

Εικόνα

Η μέρα του όμορφου και του άσχημου.Η χρονογραμμή της ομορφιάς

Εικόνα
Φτιάχνουμε τη χρονογραμμή της ομορφιάς και διαπιστώνουμε πως στην ιστορία αλλάζουν οι αντιλήψεις για το ποιος είναι όμορφος.

Η μέρα της αρχής και του τέλους.Κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή

Εικόνα
Ξεκινάμε από το τέλος μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο και αφηγούμαστε τη συνέχεια.

3η εβδομάδα δράσεων στη βιβλιοθήκη Ραψάνης. 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library

H   Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών   συνεχίζει τις καλοκαιρινές τις δραστηριότητες και αυτή την εβδομάδα με   γενικό τίτλο " Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες! ", 3 η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library με κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητα.                Αυτή την εβδομάδα, η μέρα της αρχής και του τέλους, του όμορφου και του άσχημου , των δυνατών και των αδύναμων , Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο Ανήλιο της Ραψάνης !Οι εκδηλώσεις είναι για όλα τα παιδιά δωρεάν. Πληροφορίες στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης 2495061259 και στις δικτυακές της σελίδες http://libraryrapsani.blogspots.gr email: rapsanilibrary @ yahoo . gr   facebook @ rapsanilibrary (βιβλιοθήκη Ραψάνης)   , twitter @ rapsanilibrary .    

το βιβλίο των μεγάλων ψυχολογικών αντιθέσεων !

Εικόνα
Σήμερα διαβάσαμε , τις μεγάλες ψυχολογικές αντιθέσεις , σχολιάσαμε τους διαφορετικούς χαρακτήρες που μας περιβάλλουν και τις αντιθέσεις τους!

6ο φεστιβάλ αφήγησης Ολύμπου-Καλλιπεύκη .Ξεκινάει σήμερα!

Εικόνα

Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους.Οι καλοί και κακοί πειρατές!

Εικόνα
δημιουργήσαμε τον χάρτη των καλών και κακών πειρατών! Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους!

Η μέρα του μαζί και του χώρια.

Εικόνα
Παίζουμε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια στη βιβλιοθήκη.

Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου.Μαθαίνω να ντύνομαι!

Εικόνα
Φτιάχνουμε το περίγραμμα του σώματός μας στο χαρτί και μετά σχεδιάζουμε τα ρούχα που θα θέλαμε να φοράμε.

H μέρα του σωστού και του λάθους.Σωστό ή λάθος

Εικόνα
χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και παίξαμε το παιχνίδι του σωστού και του λάθους! Παράλληλα σχεδιάσαμε το πίνακα ψηφοφορίας του πιο γενναίου ήρωα! Ψηφίζουμε όλο το καλοκαίρι!

Η μέρα του σωστού και του λάθους.Σωστό ή λάθος;

Εικόνα
Σήμερα παίξαμε την ήμερα του σωστού και του λάθους, σε ομάδες με τους ήρωες των βιβλίων !Επίσης ζωγραφίσαμε τον πίνακα ψηφοφορίας του αγαπημένου μας ήρωα!

2η εβδομάδα!"Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!", 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library

Εικόνα
H   Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών   συνεχίζει τις καλοκαιρινές τις δραστηριότητες και αυτή την εβδομάδα με   γενικό τίτλο " Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες! ", 3 η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Future Library με κύριο σκοπό της, την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητα.                Αυτή την εβδομάδα η μέρα του σωστού και του λάθους , του γυμνού και του ντυμένου , του μαζί και του χώρια, θα διασκεδάσουν τα παιδιά καθώς η δραστηριότητα της χαρτογράφησης αντίθετων κόσμων. !Οι εκδηλώσεις είναι για όλα τα παιδιά δωρεάν. Πληροφορίες στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης 2495061259 και στις δικτυακές της σελίδες http://libraryrapsani.blogspots.gr email: rapsanilibrary @ yahoo . gr   facebook @ rapsanilibrary (βιβλιοθήκη Ραψάνης)   , twitter @ rapsanilibrary .  

Ξεκινήσαμε με την γνωριμία των αντίθετων κόσμων και το παιχνίδι των καινούργιων βιβλίων

Εικόνα